Kommende arrangementer

Krybbespil i Godthåb Kirke

-

Formiddagscafe: Morten Hilmer: ”Sirius-patruljen - 10.000 kilometer med hundeslæde”

Udfordringer, frihed, afsavn, samarbejde, og uforglemmelige oplevelser er de ord, der først falder mig ind, hvis jeg skal sætte ord på min tid hos Slædepatruljen Sirius. Sirius er en specialenhed under det danske forsvar, som har til opgave at patruljere kyststrækningen i Nordøstgrønland.

Jeg har sammen med mine to makkere og de 14 slædehunde tilbagelagt næsten 10.000 kilometer med hundeslæden gennem den fantastiske nordøstgrønlandske natur, hvor kun ganske få mennesker før har været. Slæderejserne varer op til fire måneder, og i den periode er man sammen med sin makker og hundene 24 timer i døgnet, hvilket stiller store krav til samarbejde og tolerance.

Det har været en fantastisk, men også udfordrende og lærerig oplevelse at være afskåret fra civilisationen i 26 måneder. Jeg føler mig taknemmelig og meget privilegeret, når jeg nu sidder tilbage i Danmark og ser tilbage på de mange unikke oplevelser og på det isolerede og meget specielle liv deroppe i verdens største nationalpark. Dette foredrag tager publikum med til Nordøstgrønland, hvor Siriuspatruljen kører de lange slæderejser. De mange billeder og fortællingerne giver et godt indblik i livet som siriusmand i verdens største national- park. Jeg fortæller om mødet med naturen, storheden og ensomheden, om følelsen af endeløs lykke, og om viljen til at gennemføre og nå sit mål, selvom modgang og uheld går hånd i hånd. Foredraget handler om slæderejserne, oplevelserne, sammenholdet, den personlige udvikling og ikke mindst om friheden.

Sogneaften: Flemming Rishøj fortæller om livets stjernestunder

Stjernestunder vil for de flestes vedkommende være oplevelser - "stunder", som man tænker tilbage på med stor taknemmelighed og glæde. Oplevelser der varmer og gjorde én glad. Men stjernestunder kan også være opleve ser - "stunder", som man tænker tilbage på med stor ydmyghed - endda med fortvivlelse, og alligevel blev det en stjernestund, som satte dybe spor i ens sind. Dette foredrag, som underbygges af billeder og fællessang på powerpoint, vil prøve at belyse, hvorfor vi mennesker har brug for både de lyse såvel som de mindre lyse stjernestunder i livet.

Foredraget indeholder både humor og alvor.

Der er ingen tilmelding og foredraget er gratis. Der serveres ost og rødvin til 20 kr.

Formiddagscafe: Karin Winther: All inclusive i Naturen

Her findes gratis lykkehormoner, puls og fedtforbrændingstilbud samt leg og læringsmuligheder. Her er naturoplevelser i både fugl, fisk eller midt i mellem højde og det døgnet rundt og for alle generationer. Naturen skal rumme de mange ønsker til Primi Deluxe, naturens stillekupeer, naturens motionscenter, grønne klasselokaler, naturbaser, vild mad, jagt, biller og fugle. Det er ganske gratis, men kan til tider koste blod, sved og tåre når alles interesser skal forenes, for der er pres på Naturens All Inclusive tilbud. Men heldigvis er naturen rummelig, så hør med og bliv inspireret til ture i naturen.

Sogneaften: Jens Anders Djernes fortæller om den store forfatter, Knud Holst

Foredraget vil være krydret med spændende historier og indslag med fællessang. ”Holst og huset i Løkken”.

“Ved et tilfælde havnede vi i familien Holst ́s tidligere hus i Løkken, og så er det næsten er forpligtigelse at kende hans forfatterskab, og det liv, der udspandt sig omkring Knud Holst.

Året efter vi købte huset i Løkken udkom datteren Hanne Vibeke Holst's store roman om faderen: ”Knud, den store” - og det skærpede appetitten endnu mere. Mit foredrag tager således udgangspunkt i Knud Holst's livshistorie, krydret med digte og prosa fra forskellige afsnit i Knud Holst's liv, og det liv, der blev levet i Løkken.

Der er ingen tilmelding og foredraget er gratis. Der serveres ost og rødvin til 20 kr.

Dilettant

Arngementet afholdes af Dilettantforeningen. Næremer følger.

Fastelavn med Borgerforeningen og FDF

Fastelavnsgudstjeneste i kirken, efterfølgende er der tøndeslagning og fastelavnsboller i forsamlingshuset.

Kom og vær med til en festlig dag med kåringer, spændende udklædninger og tøndeslagning.

Kaffe m. refill 10 kr. / Sodavand 5 kr. inkl. fastelavnsbolle.

Formiddagscafe: Jonna og Jørgen Fristrup fortæller om "Turen til Lofoten" i sejlbåd

Sejlturen langs Norges vestkyst med den storslåede natur. Høje fjelde, dybe fjorde og midnatssolen, charmerende fiskerlejer, og ikke mindst de mange torsk og sej, som vi levede af i 3 uger. Vel nok vores største naturoplevelse på vore lange sommerture.

Generalforsamling i Godthåb Vandværk I/S

Indkaldelse sker i Ugeavisen. Sædvanlig dagsorden.

Sogneaften: Lotte Lyngby fortæller om "Den mor, jeg var, scener fra et moderskab – set i lyset af Bibelens mødre"

Et foredrag med afsæt i hendes nyeste bog “Den mor, jeg var”, som udkom på Eksistensen Forlag i efteråret 2017. Foredraget vil handle om et helt almindeligt mor-liv på godt og på ondt.

”At blive mor er det bedste og det værste, som har hændt mig. Det bedste, fordi det bragte glæde og dyb kærlighed med sig. Det værste, fordi det også betød en evig og opslidende bekymring. I følgeskab med mødrene, som vi møder dem i Bibelen, forsøger jeg at med åbne øjne at se, hvad det var for en mor, jeg var. En curlingmor, en hønemor, en bekymringsmor, en emsigmor, en madpakkemor eller noget helt andet?” Foredraget vil veksle mellem fortælling og korte oplæsningssekvenser.

Der er ingen tilmelding og foredraget er gratis. Der serveres ost og rødvin til 20 kr.

Affaldsindsamling

Nærmere information følger

Generalforsamling på Lyngbjerggårdskolen

Gælder for Lyngbjerggårdskolen og Støtteforeningen

Hovedrengøring på Lyngbjerggårdskolen

Forældre

arbejdsdag på lyngbjerggårdskolen

forældre

Sommerfest

For alle elever og forældre

Jazz i Hammerværket

-

Byfest

Nærmere information følger

Håndværkerdag i Møllen

-